motor parkeren winterstalling motor

Motor parkeren

Motor parkeren

Voor motor parkeren gelden wettelijke regels. Net zoals voor een auto, moet een motor officieel op de rijbaan parkeren. Indien er parkeervakken zijn, moet deze binnen de lijnen worden geparkeerd. Volgens de wet mogen motoren niet op de stoep parkeren, hoe verleidelijk dit ook voor sommige motorrijders is. 

Dat is misschien ook wel de reden dat je vaak motoren op een trottoir ziet staat. Maar officieel mag het niet. Als je in Friesland of Groningen op vakantie bent, kan je jouw motor voor een uitje naar Schiermonnikoog parkeren in Lauwersoog. Hier is een goede en veilige bewaakte stalling aanwezig. Al vanaf 7 euro per dag staat jouw tweewieler goed geparkeerd. 

Dagje Schiermonnikoog 

Plan je een dagje Schiermonnikoog dan kan je de motor nabij de veerdienst Schiermonnikoog parkeren. Natuurlijk wil je het liefst de motor meenemen naar het Waddeneiland. Echter is Schiermonnikoog autoluw. Als je dan toch jouw motor moet achterlaten op het vasteland, kan je het beste kiezen voor een bewaakte parking in Lauwersoog.

Voor veilig parkeren kan je terecht bij Oog voor Stalling. Deze parking is ongeveer 6 minuten lopen van de Schiermonnikoog boot. Vanaf hier past je de boot naar Schiermonnikoog en kan je onbezorgd genieten van dit mooie en rustige eiland. Spot ontelbaar veel vogels, ga wadlopen of breng een bezoek aan één van de musea.

Parkeren Schiermonnikoog 

Als je naar Schiermonnikoog wilt, mag je géén motorvoertuig meenemen. Dit komt omdat het eiland autoluw is. Bij hoge uitzondering, bijvoorbeeld om medische redenen, kan je een ontheffing aanvragen. Maar voor een dagje of vakantie Schiermonnikoog moet je de bolide achterlaten op het vaste land. 

Voor motor parkeren Schiermonnikoog boot heb je de keuze om deze op de openbare weg te staan of veilig bij de bewaakte parking Oog voor Stalling in Lauwersoog. Je kan hier lang en kort parkeren. Er is ook een optie voor winterstalling motor. Informeer naar de aantrekkelijke tarieven. 

Winterstalling motor

Motorrijders zijn altijd trots op hun bolide en zoeken dan ook een goed onderkomen voor de wintermaanden. Het is in deze periode koud, wat gepaard gaat met veel regen, ijs en zelfs sneeuw. Het is verstandig om voor deze periode een winterstalling motor te zoeken.

Bij de overdekte winterstalling in Lauwersoog kan je terecht in de loods. Hier kan je veilig je motor lang parkeren. Binnen is ook een spuit en reparatie box aanwezig, waar je onderhoud kan plegen aan je motorvoertuig. Zodra de eerste lentedag aanbreekt haal je de motor uit de stalling om te gaan toeren. De parking is gelegen vlakbij de boot Schiermonnikoog tegenover de haven van Lauwersoog.