Boot Schiermonnikoog

Eilandhoppen

Eilandhoppen

Voor een vakantie eilandhoppen hoef je niet af te reizen naar verre oorden als Thailand of Zuid-Europa. Het is namelijk ook heel goed mogelijk om dit op de Wadden te doen. In een paar weken kun je alle Waddeneilanden bezoeken en de tijd van je leven beleven. 

Om de volgorde van de Waddeneilanden te onthouden is er een handig ezelsbruggetje. TV-Tas, dit staat voor de volgorde Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog. Texel is verreweg het grootste eiland met ook de meest verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Schiermonnikoog is de kleinste gemeente van Nederland. 

Eilandhoppen Waddeneilanden

Het begin van eilandhoppen Waddeneilanden start bij Den Helder. Daar pak je de boot naar het eerste eiland Texel. De overtocht naar Texel duurt slechts 20 minuten. Verblijf 2 of 3 dagen op het grootste Waddeneiland, zodat je genoeg tijd hebt om alles te zien. Van Texel ga ja naar Vlieland en van Vlieland naar het Waddeneiland Terschelling. 

Daarna bezoek je Ameland. Naast uitgebreid wandelen en fietsen, kan je op Ameland ook parachutespringen, een rondvlucht maken en kitesurfen. Indien je buiten het seizoen wilt eilandhoppen dan neem je vanaf Lauwersoog de Schiermonnikoog boot. Sinds 1989 is het hele eiland Schiermonnikoog een nationaal park. De natuur staat hier centraal en is daarom ook autoluw. 

Nationaal park Schiermonnikoog 

Sinds eind jaren tachtig is bijna het hele eiland benoemd tot Nationaal park Schiermonnikoog Veel verschillende vogelsoorten verblijven op het eiland en kunnen hier ongestoord broeden. Voor vogelliefhebbers is het eiland Schiermonnikoog dan ook een waar paradijs. Er zijn zelfs speciale excursies voor beginnende vogelaars. 

Rustzoekers kunnen hier ook hun hart ophalen. Het is het kleinste bewoonde eiland van de Wadden. Vanuit Lauwersoog haven vaar je rechtstreeks met de boot naar Schiermonnikoog. Het eiland is autoluw. Je kan de auto parkeren bij de bewaakte parking Oog voor Stalling. Vanaf hier is het slechts 6 minuten lopen naar de Schiermonnikoog boot. 

Eilandhoppen Wadden

Eilandhoppen Wadden is dicht bij huis. Je hoeft niet urenlang in het vliegtuig te zitten of met de auto naar het zuiden van Europa af te reizen. Nederland heeft de Waddeneilanden waar je een heerlijke vakantie kan doorbrengen. 

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Het grootste Waddeneiland is Texel, het mooiste eiland is Schiermonnikoog gevolgd door Terschelling en Vlieland. De natuur is hier dan ook uitzonderlijk mooi. De Wadden staan ook niet voor niets op UNESCO Werelderfgoedlijst.