Dagje Schiermonnikoog met de boot

Boot naar Schiermonnikoog

Boot naar Schiermonnikoog 

Met de boot naar Schiermonnikoog voor een heerlijk dagje uit. Lekker uitwaaien op het breedste strand van Europa. Op het Waddeneiland kan je ook uitstekend wandelen, wadlopen of een fietstocht maken. Vanaf de veerboot zie je de vuurtoren en de watertoren al van afstand. Zodra je het eiland nadert, kan je ook de Kobbeduinen zien. 

Op het Waddeneiland Schiermonnikoog kan je eindeloos wandelen en niemand tegenkomen. Geniet van de zonsondergang op het strand. Op het eiland waan jij je even in een andere wereld en kom je tot rust. Het Waddeneiland is niet groot, maar toch kan je er veel leuke dingen doen. Bezoek het bunkermuseum Schlei, maak een eendenkooi excursie, beklim de bunker en spot de vele vogels vanuit de vogelkijkhut Westerplas. 

Boot naar Schiermonnikoog tijden

De boot naar Schiermonnikoog tijden. De Schiermonnikoog boot vertrekt vanaf Lauwersoog haven en wordt verzorgt door Rederij Wagenborg. Je hebt keuze tussen twee soorten afvaarten, namelijk de gewone veerdienst en de sneldienst. 

De reistijd van de veerboot naar het eiland met de gewone afvaart duurt 45 minuten. Met de sneldienst is het slechts 20 minuten varen. De dagelijkse vertrektijden Lauwersoog naar Schiermonnikoog zijn om 6.30, 9.30, 12.30, 15.30, 16.30 (sneldienst) en 18.30 uur. Op zon- en feestdagen vervalt de vroege vaart van 6.30 uur. 

Boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog

Na een heerlijk verblijf op het Waddeneiland vaar je met de boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog terug. De veerboot met de gewone afvaart vertrekt van maandag tot en met zaterdag 5 keer per dag. Op zon- en feestdagen is de dienstregeling Schiermonnikoog Lauwersoog 4 keer per dag. De sneldienst vaart slechts één keer per dag. 

De dagelijkse afvaarten van de boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog zijn om 7.30, 10.30, 13.30, 16.00 (sneldienst), 16.30 en 19.30 uur. Ook hierbij vervalt de eerste afvaart op zon- en feestdagen.

Overtocht met auto naar Schiermonnikoog 

Overtocht met auto naar Schiermonnikoog is niet mogelijk, tenzij je een uitzonderingsvergunning hebt. Het eiland is namelijk autoluw. Als bezoeker kan je de auto parkeren op het vasteland bij de Schiermonnikoog boot. Je auto parkeren Lauwersoog kan je veilig doen bij Oog voor Stalling. Dit is een beveiligde parking. 

Waar stap je op de boot naar Schiermonnikoog? Vanaf de parking is het slechts 3 minuten lopen voor de veerboot. Tegen een kleine vergoeding kun je bij de beveiligde parkeerplaats je auto, motor, camper of ander motorvoertuig voor een dag of meerdere dagen parkeren. Je kunt je voertuig overdekt parkeren of buiten op het bewaakte terrein. Het is mogelijk om van te voren een parkeerplek te reserveren.