Parkeren Lauwersoog oog voor stalling Dagje Schiermonnikoog winterstalling auto

Parkeren Schiermonnikoog

Parkeren Schiermonnikoog

Voor parkeren Schiermonnikoog moet je op het vasteland zijn. In Lauwersoog parkeren en vanaf daar pak je de boot naar Schiermonnikoog. Het waddeneiland is namelijk autoluw, waardoor je als bezoeker je voertuig moet parkeren in Lauwersoog. Vanaf de haven neem je de Schiermonnikoog boot, welke maar liefst zes keer dag vertrekt. 

De reistijd van de veerboot met de gewone afvaart duurt 45 minuten. Met de sneldienst is het slechts 20 minuten varen. De dagelijkse vertrektijden van de veerdienst zijn om 6.30, 9.30, 12.30, 15.30, 16.30 (sneldienst) en 18.30 uur. Op zon- en feestdagen vervalt de vroege vaart van 6.30 uur. 

Vakantie Schiermonnikoog 

Heb je een vakantie Schiermonnikoog geboekt? Dan kan je de auto of motor lang parkeren in Lauwersoog bij Oog voor Stalling. Deze parkeergarage wordt 24/7 bewaakt. Je kan hier je auto lang parkeren voor jouw vakantie Schiermonnikoog. Het eiland is autoluw, waardoor de gasten hun voertuig op het vasteland moeten achterlaten. Doordat er weinig verkeer op het eiland is, kan je heerlijk genieten van de rust en natuur om je heen.

Ben je met de camper onderweg en wil je een dagje Schiermonnikoog bezoeken? Dan kan je de camper parkeren bij Oog voor Stalling. Doordat het een bewaakte stalling is, kan je erop vertrouwen dat jouw camper met spullen hier veilig staat. Bij deze parking kan je terecht voor kort en lang parkeren Lauwersoog Schiermonnikoog. Het is sterk aan te raden om van te voren een plaats te reserveren. 

Veerdienst Schiermonnikoog parkeren

Voor de veerdienst Schiermonnikoog parkeren kan je terecht in Lauwersoog. Doordat het eiland autoluw is, moet je voor de boot naar Schiermonnikoog parkeren op het vaste land. In Lauwersoog kan je veilig je auto achterlaten en naar de Schiermonnikoog boot lopen. Jouw dagje uit begint zodra je op de veerboot stapt en je weet dat jouw voertuig veilig geparkeerd staat. 

Als je aankomt op het eiland kan je direct fietsen huren bij de veerboot of in het dorp. Natuurlijk is het ook mogelijk om al wandelend het Waddeneiland te verkennen. Sinds 1989 is bijna het hele eiland uitgeroepen tot Nationaal Park Schiermonnikoog. De rijke ongerepte natuur landschappen, de zeldzame planten, de honderdtal vogels, het wad, Noordzeestrand, de duinen en de kwelder zijn dan ook buitengewoon mooi. 

Lauwersoog parkeren

In Lauwersoog parkeren op een veilige en bewaakte parking is zeker mogelijk. Je kan de auto, motor, camper of ander voertuig op het bewaakte parkeerterrein van Oog voor Stalling plaatsen. Deze parkeerplaats is centraal gelegen bij Lauwersoog haven. Vanaf de parking is de Lauwersoog Schiermonnikoog veerboot en het wonderschone Nationaal Park Lauwersmeer al lopend te bereiken.

Bij Oog voor Stalling kan je zowel overdekt parkeren als in de buitenlucht. In het hoogseizoen of met feestdagen is het te zeerste aan te raden om van te voren een parkeerplaats te reserveren, omdat de parkeerplaatsen in Lauwersoog uiterst schaars zijn. Je kan met gerust hart je auto of motor parkeren Lauwersoog, want het parkeerterrein wordt 24 uur per dag bewaakt. En dat ook nog eens 7 dagen in de week.