Boot Schiermonnikoog

Veerdienst Schiermonnikoog

Veerdienst Schiermonnikoog

Met de veerdienst Schiermonnikoog van Wagenborg Passagiersdiensten beleef je een prachtige overtocht naar het eiland. Vanaf Lauwersoog ben je met de normale afvaart in drie kwartier op het schitterende Waddeneiland Schiermonnikoog. Vaar je met de sneldienst Schiermonnikoog? Dan ben je er al in 20 minuten. 

Doordat het eiland autoluw is, kan je voor de veerdienst Schiermonnikoog parkeren op het vasteland bij Oog voor Stalling Lauwersoog. Dit is een 24/7 bewaakte parking. Er zijn parkeerplaatsen binnen en buiten, welke je van te voren kan reserveren. Een dag parkeren Lauwersoog is mogelijk vanaf slechts 5 euro. Vanaf de parking is het 6 minuten lopen naar de Schiermonnikoog boot. 

Boot Lauwersoog Schiermonnikoog tijden

De boot Lauwersoog Schiermonnikoog tijden zijn als volgt: 

– Maandag t/m zaterdag: 6.30, 9.30, 12.30, 15.30, 16.30 (sneldienst Schiermonnikoog) en 18.30 uur.
– Zon- en feestdagen: 9.30, 12.30, 15.30, 16.30 (sneldienst) en 18.30 uur. 

De normale afvaarten worden verzorgd door de boot Rottum en Monnik. Voor de sneldienst Schiermonnikoog stap je op de Esonborg boot. Hiervoor geldt wel een toeslag. De tijden zijn enigszins voorbehouden. Vlakbij de boot naar Schiermonnikoog parkeren is mogelijk bij Oog voor Stalling.

Boot tijden Schiermonnikoog Lauwersoog

Je hebt heerlijk genoten van een dagje Schiermonnikoog. Helaas is het weer tijd om terug te varen naar het vast land. De boot tijden Schiermonnikoog Lauwersoog zijn: 

Maandag t/m zaterdag : 7.30, 10.30, 13.30, 16.00 (sneldienst Schiermonnikoog) 16.30 en 19.30 uur.
Zon- en feestdagen: 10.30, 13.30, 16.00 (sneldienst) 16.30 en 19.30 uur.

Bij hele drukke periodes kan het zijn dat er een extra afvaart door de rederij wordt ingezet.

Eilandhoppen

Wil je nog langer genieten van het leven op de Waddeneilanden? En meerdere van deze zeeparels in één keer bezoeken? Ga dan zeker eilandhoppen. Door te gaan eilandhoppen kan je in een paar dagen tijd genieten van al het moois van meerdere eilanden. 

Een hop tussen de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling is dankzij hun ligging en bootverbindingen het makkelijkst te maken. Een andere aanrader is Schiermonnikoog en Ameland. Deze twee eilanden liggen op steenworp afstand van elkaar. De vaart alleen al tussen deze twee eilanden is adembenemend mooi.