boot stalling sloep stallen

Sloep stallen

Sloep stallen

Sloep stallen in een overdekte loods omdat het vaarseizoen erop zit. Een overdekte winterstalling is ideaal om een sloep, boot of jacht te stallen. Het voorkomt problemen aan de motor, aangetaste teakdekken en bovendien kan je onderhoud plegen. De winter is de periode om je boot te inspecteren en een onderhoudsbeurt te geven.

De boot wordt uit het water gehaald en naar de stalling in Lauwersoog haven gebracht. Oog voor Stalling is een grote overdekte loods waar je sloepen veilig kan stallen. Er zijn ook plekken op het beveiligde buitenterrein. Voor sloepen raden wij aan om deze binnen te stallen in verband met het teakdek. De stalling is gelegen nabij het vertrekpunt van de Schiermonnikoog boot. 

Stalling sloep

Kies voor een professionele stalling sloep welke vorstvrij en overdekt is. Na het vaarseizoen is het altijd verstandig om een sloep uit het water te halen. Licht gebouwde boten zijn minder goed bestand om deze ’s winters in het water te laten liggen dan polyester of stalen boten. 

Om sloepen optimaal tegen de winterse weersinvloeden te beschermen, is het verstandig deze overdekt te stallen. Bij de overdekte stalling in Lauwersoog is ruimte voor stalling sloep mét en zonder trailer. De loods is voorzien van luchtopeningen, is speciaal ingericht om vaartuigen in een droge omgeving op te slaan.

Sloep winterklaar maken

Sloep winterklaar maken voor dat deze naar de overdekte stalling gaat. Maak de sloep van buiten en binnen goede schoon. Vooral de romp en het dek. Check de motor en zorg dat er geen water meer in de leidingen zit. 

Bij de stalling kunnen de kussens in de sloep blijven. De buiskap kan dicht. Het is aan te raden om een aantal drukknoppen los te laten en de rits zo’n 15 tot 20 cm te openen. Op deze manier kan de boot ook van binnen goed drogen en ademen. Dit voorkomt condensvorming wat ook weer schimmel tegengaat. 

Kosten sloep stallen

De kosten sloep stallen hangt af van waar je de boot stalt en hoe groot deze is. De prijs voor sloep stallen is ook afhankelijk of het gaat om een overdekte of buiten stalling. De winterstalling boot is bijvoorbeeld in Zuid-Holland veel duurder dan in Friesland. Het kan zeker lonen om jouw boot te stallen bij een loods waar je in de zomer wilt gaan varen.

Als je bijvoorbeeld graag in Friesland vaart, dan is het aan te raden om in deze omgeving een stalling te zoeken. Het is goedkoper en je hoeft de boot niet helemaal terug te vervoeren naar de Randstad. Vlakbij de Schiermonnikoog boot in Lauwersoog kan je al voor € 0,17 p/m2 per dag een boot stallen bij Oog voor Stalling. Bewaakt en overdekt.