boot tijden Schiermonnikoog Lauwersoog boot naar Schiermonnikoog parkeren

Winterstalling auto

Winterstalling auto

Voor de koude natte wintermaanden ben je op zoek naar een winterstalling auto. Je wilt jouw klassieke auto, sportauto of ander bolide een warm en veilig onderkomen geven in de winter. Een optimale winterstalling is vrij van vuil, vocht en ongedierte. Daarnaast is de stalling bewaakt en overdekt. 

Een droge warme winterstalling is voor het behoud van motorvoertuigen. Zeker voor oldtimers en sportwagens zijn de winters omstandigheden slecht. Voordat je een voertuig stalt is de voorbereiding van cruciaal belang, zodat je straks in het voorjaar weer heerlijk kan touren. Voor winterstalling Friesland kan je terecht bij Oog voor Stalling in Lauwersoog. 

Auto parkeren Lauwersoog

Voor een lange periode auto parkeren Lauwersoog is voordeliger dan in de Randstad. Lauwersoog is gelegen in de provincie Groningen, in het uiterste puntje waar ook de Schiermonnikoog boot vertrekt. 

De stalling in Lauwersoog staat bekend om haar grote overdekte loods en buitenterrein. Op deze plek komen jaarlijks vele bezoekers voor kort parkeren veerdienst Schiermonnikoog. Het is ongeveer 6 minuten lopen voor de boot naar Schiermonnikoog. Bij deze loods kan je ook terecht voor winterstalling motor, auto, camper, caravan of boot stallen. 

Winterstalling auto tips

Bij het stallen van een voertuig is het belangrijk om een aantal voorbereidingen te treffen. We geven je een aantal winterstalling auto tips: 

– Zet het voertuig in een overdekte parking, zoals de winterstalling in Lauwersoog. 
– Staat de bolide buiten, gebruik dan een autohoes.
– Maak de auto van binnen en buiten goed schoon. Breng eventueel nog een wax laag aan ter bescherming.
– Banden lopen langzaam leeg, zorg dat er iets extra lucht in de banden zit.
– Indien een voertuig niet op de openbare weg staat, maar in een stalling kan je tijdelijk de auto schorsen. Dan betaal je geen wegenbelasting.
– Houdt de brandstof in de tank goed met een fuel stabilizer.
– Zet een schakelauto in de versnelling en een automaat in de parkeerstand. 

Boot naar Schiermonnikoog parkeren

Voor de boot naar Schiermonnikoog parkeren kan je eveneens terecht bij Oog voor Stalling. Niet alleen voor winterstalling auto is hier ruimte, maar ook voor kort parkeren. Bijvoorbeeld voor een dagje Schiermonnikoog kan je hier jouw auto, motor, caravan of camper parkeren. 

Van de Waddeneilanden is Schiermonnikoog het enige eiland dat autoluw is. Parkeer daarom jouw voertuig vlakbij de Schiermonnikoog boot. Je kan ook heerlijk eilandhoppen, wetende dat jouw bolide bij een 24-uurs bewaakte stalling staat. Hoe langer je parkeert, hoe goedkoper het tarief wordt.