eilandhoppen

Schiermonnikoog boot parkeren

Schiermonnikoog boot parkeren

Voor Schiermonnikoog boot parkeren kan je terecht bij de 24-uurs bewaakte parking Oog voor Stalling. Deze parkeergelegenheid is centraal gelegen in Lauwersoog. Vanaf de parking is het enkele minuten lopen naar het vertrekpunt van de Schiermonnikoog boot. 

Niet alleen voor een dagje Schiermonnikoog kan je hier terecht voor auto, camper of motor parkeren. Maar ook voor een vakantie in het noorden van het land. Je kan de auto namelijk kort en lang parkeren. Werk je op het eiland en maak je iedere dag de overtocht? Informeer dan naar een voordelig jaarabonnement voor parkeren Lauwersoog.

Parkeren boot Schiermonnikoog 

Parkeren boot Schiermonnikoog doe je in de veerhaven Lauwersoog. Vanaf hier vertrekt namelijk de boot naar Schiermonnikoog. Bij Oog voor Stalling Lauwersoog kan je lang parkeren Lauwersoog Schiermonnikoog boot. Bijvoorbeeld voor een langdurig verblijf, maar ook voor winterstalling auto. 

Indien je vaker op vakantie gaat naar Friesland met je eigen boot, dan is het interessant om gebruik te maken de winterstalling. Je kan namelijk bij Oog voor Stalling goedkoop je (zeil)boot of sloep stallen. Je hoeft daardoor niet iedere keer de boot mee te nemen als je afreist naar het noorden van Nederland. Ook is er gelegenheid om aan je sloep of motorboot te werken. Er is zelfs een spuit- en reparatieruimte aanwezig.

Schiermonnikoog auto

Naar Schiermonnikoog auto meenemen is alleen toegestaan als je daarvoor een ontheffing hebt. In uitzonderlijke gevallen is het toegestaan om met de auto naar Schiermonnikoog te komen. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege medische gronden. Het eiland is autoluw, waar dan ook veel rust heerst. Dit maakt het voor velen een unieke en zeer geliefde plek. 

Om met de auto naar Schiermonnikoog te komen, dien je ruim van te voren de ontheffing bij de gemeente aan te vragen. Indien je toestemming hebt om de auto mee naar Schiermonnikoog te nemen, is het verstandig om alvast een reservering te maken voor de veerboot.

Bus Schiermonnikoog 

Zodra je met de boot Schiermonnikoog binnenvaart kan je aan wal verder reizen met de bus, fiets of taxi. De bus Schiermonnikoog sluit naadloos aan op de boot tijden. Als je arriveert op het Waddeneiland staan de bussen al op je te wachten. De dienstregeling van het elektrisch busvervoer sluit namelijk aan bij de tijden van de veerdienst. 

Omgekeerd zijn de bussen op tijd op de veerdam voor de terugvaart naar Lauwersoog. Op drukke dagen worden er extra bussen ingezet, zodat iedereen op tijd bij de Schiermonnikoog boot is. Op de Friese Waddeneilanden betaal je het OV met je OV-chipkaart, pin of e-ticket. Contant betalen in de bus Schiermonnikoog is niet mogelijk.