Nationaal park Schiermonnikoog

Dagje Schiermonnikoog

Dagje Schiermonnikoog

Een dagje Schiermonnikoog is geschikt voor het hele gezin, alleen of met vrienden. Heerlijk een dagje uitwaaien op het mooie zandstrand, wandelen door het Nationaal Park Schiermonnikoog en tot je middel in de slik staan tijdens een wadloop wandeling. 

Eigenlijk is een dag te kort om het hele eiland goed te zien en te beleven. Het Waddeneiland Schiermonnikoog heeft namelijk zo veel te bieden voor jong en oud. Kinderen kunnen zich uitleven in het uitdagende speelbos. Bovendien zijn er ook verschillende musea te bezoeken, zoals het Bunkermuseum Schlei en het Schelpenmuseum. 

Parkeren Schiermonnikoog Lauwersoog

Het eiland is autoluw, waardoor je jouw voertuig op het vaste land moet parkeren. Vlakbij de boot parkeren Schiermonnikoog Lauwersoog, kan je dit doen bij Oog voor Stalling. Dit is een 24/7 beveiligde parking, welke slechts 3 minuten lopen van de Schiermonnikoog boot gelegen is.

Bij de parking kan je terecht voor kort parkeren. Wil je voor een dag je auto of motor parkeren, dan kost het slechts 7 euro per dag. Wil je langer verblijven op het eiland, bijvoorbeeld voor een vakantie Schiermonnikoog? Dan kan je de auto, maar ook camper parkeren voor een langere periode. Reserveer van te voren een parkeerplaats. 

Boot naar Schiermonnikoog tijden

De boot naar Schiermonnikoog tijden zijn voor een dagje uit handig om van te voren te weten. De Schiermonnikoog boot vertrekt vanaf Lauwersoog haven en wordt verzorgt door Rederij Wagenborg. Je hebt keuze tussen twee soorten afvaarten, namelijk de gewone veerdienst en de sneldienst Schiermonnikoog. De sneldienst vaart slechts één keer per dag. 

De reistijd van de veerboot naar het eiland met de gewone afvaart duurt 45 minuten. Met de sneldienst ben je er in 20 minuten. De dagelijkse vertrektijden Lauwersoog naar Schiermonnikoog boot zijn om 6.30, 9.30, 12.30, 15.30, 16.30 (sneldienst) en 18.30 uur. Op zon- en feestdagen vervalt de vroege vaart van 6.30 uur. 

Terugvaart naar Lauwersoog

Aan iedere leuke dag komt helaas een einde, ook bij een heerlijk dagje Schiermonnikoog. De terugvaart naar Lauwersoog zijn dagelijks om 7.30, 10.30, 13.30, 16.00 (sneldienst), 16.30 en 19.30 uur. Ook hierbij vervalt de eerste afvaart op zon- en feestdagen. De tijden zijn onder voorbehoud. 

Het is aan te raden om van te voren een ticket voor de Schiermonnikoog boot te boeken bij Wagenborg passagiersdiensten Lauwersoog. Zodra je terugkomt op het vaste land, kan je jouw voertuig bij de bewaakte parking van Oog voor Stalling ophalen. Of verleng je vakantiegevoel door nog een paar dagen in Lauwersoog te verblijven.