Dagje Schiermonnikoog met de boot

Last minute Schiermonnikoog

Last minute Schiermonnikoog

Wil je een last minute Schiermonnikoog boeken? Informeer dan bij één van de leuke B&B’s of er nog een kamer of appartement vrij is. Je kan natuurlijk ook een last minute dagje uit Schiermonnikoog plannen. Stap in de auto en rijd naar Lauwersoog waar de boot naar Schiermonnikoog vertrekt. 

De Waddeneilanden staan bekend om de prachtige ongerepte natuurgebieden. Het eiland Schiermonnikoog is daarop geen uitzondering. Bijna het hele eiland is uitgeroepen tot Nationaal park Schiermonnikoog. Je kan hier naar hartenlust wandelen, fietsen, paardrijden of watersporten. Via de verschillende excursies ontdek je de wadden en natuurgebieden.

Boot Schiermonnikoog 

Je last minute reis start met de boot Schiermonnikoog. Het eiland is autoluw. Indien je met de auto naar het noorden afreist, kan je vlakbij de veerdienst Schiermonnikoog parkeren. Op slechts 3 minuten lopen ligt de bewaakte parking Oog voor Stalling. 

Je kan de auto binnen overdekt parkeren of buiten op het terrein. Voor slechts 7 euro per dag staat jouw voertuig veilig en bewaakt. De parking is centraal gelegen, vlakbij het vertrekpunt van de Schiermonnikoog boot. Geschikt voor kort en lang parkeren, maar ook voor boot stallen. 

Fietsen huren Schiermonnikoog 

Zodra je met de boot op het eiland arriveert, kan je fietsen huren Schiermonnikoog. Deze kan je vlakbij de veerdienst huren of in het dorp zelf. Doordat het eiland Schiermonnikoog autoluw is, parkeer je als bezoeker jouw voertuig in Lauwersoog haven.

Wil jij je eenvoudig verplaatsen op het eiland? Huur dan fietsen. Dit is niet alleen gezond, maar ook een ideale manier om het eiland te verkennen. Geniet van de natuur, de rust en de vele vogels om je heen. Op het eiland kan je verschillende soorten fietsen huren. Van een elektrische fiets tot een kindertandem. 

Parkeren Lauwersoog

Naast parkeren Lauwersoog vlakbij de Schiermonnikoog boot, kan je bij terugkomst ook deze wonderschone omgeving verkennen. Lauwersoog is gelegen in het noorden van het land, in de provincie Friesland. Maak er een lang weekend van en huur bij Tuk Tuk Lauwersoog een tuktuk driewieler. 

Maak vervolgens een Friesland tour en ontdek het mooie Nationaal Park Lauwersmeer. Ga een dag wadlopen Lauwersoog, zeehonden kijken bij Pieterburen of een dag zeevissen met het schip de MS Tender.