Nationaal park Schiermonnikoog

Vakantie Schiermonnikoog

Vakantie Schiermonnikoog 

Beleef een vakantie Schiermonnikoog om nooit meer te vergeten. Bezoek de bijzondere bezienswaardigheden en beleef de natuur van dichtbij. Huur een fiets en rijdt over de schelpenpaden. Ondertussen geniet je van het heerlijke weidse uitzicht. 

Het breedste strand van Europa vind je op Schiermonnikoog. Geniet van het Nationaal park Schiermonnikoog, de bossen, de wadplaten, duinen, het heerlijke zandstrand en de Westerplas. De polder waar je ontelbaar veel vogels ziet maken een vakantie Schiermonnikoog compleet. 

Parkeren Lauwersoog

De start van je vakantie Schiermonnikoog start met auto parkeren Lauwersoog. Het eiland is namelijk autoluw, wat betekent dat je als bezoeker de auto of motor moet parkeren op het vaste land. Vlakbij de Schiermonnikoog boot kan je bij Oog voor Stalling je motorvoertuig veilig parkeren. 

Dit is een 24/7 bewaakte parking, waar je terecht kan voor lang en kort parkeren. Ga je een week op vakantie Schiermonnikoog, dan betaal je slechts 7 euro per dag voor bewaakt en overdekt parkeren. Ook zijn er plekken buiten op het terrein. Vanaf de parking is het slechts 3 minuten lopen voor de boot Lauwersoog Schiermonnikoog 

Wat is er allemaal te doen op Schiermonnikoog?

De vraag wat is er allemaal te doen op Schiermonnikoog is niet heel kort te beantwoorden. Je moet het eiland gezien hebben en zelf beleven. Start je vakantie bij het bezoekerscentrum. Hier krijg je alle informatie van de activiteiten, musea en bezienswaardigheden die er te zien en te doen zijn op het autoluwe eiland. 

Ga op excursie en ontdek hoe prachtig het landschap van dit eiland is. Op het eiland is een duidelijke bewegwijzering middels paddenstoelen aanwezig. Tevens zijn er diverse uitkijkpunten waar je ook de hoogste vuurtoren van het eiland ziet. Een herkenbaar punt, namelijk de rode Noordertoren. Ga wadlopen, zwemmen in de zee en geniet ook vooral van de rust.

Boot Schiermonnikoog 

De boot Schiermonnikoog vertrekt van Lauwersoog haven en wordt verzorgt door Rederij Wagenborg. Je hebt keuze tussen twee soorten afvaarten. De reguliere veerdienst en de sneldienst Schiermonnikoog. De reistijd van de gewone afvaart duurt 45 minuten en met de sneldienst 20 minuten. 

Een ticket voor de veerdienst is altijd een retourticket. Het Waddeneiland is autoluw. Dit betekent dat je als bezoeker geen motorvoertuig mag meenemen naar het rustige eiland. Je auto parkeren veerdienst Schiermonnikoog doe je dan ook bij parking Oog voor Stalling, welke 3 minuten lopen van de Schiermonnikoog boot is gelegen.