motor parkeren winterstalling motor

Winterstalling motor

Winterstalling motor

Voor veel motorrijders is een winterstalling motor een begrip. Niet iedereen wil zijn motor en zichzelf aan de winterse elementen blootstellen. Wie zijn motor in de winter binnen houdt, moet maatregelen treffen om deze in goede staat te houden. 

Voor degene die een winterstalling motor zoeken in het noorden van het land, kunnen terecht bij Oog voor Stalling in Lauwersoog. De loods is gelegen vlakbij de Schiermonnikoog boot, waar je tevens je voertuig kort parkeren kan als je een vakantie Schiermonnikoog boekt. 

Winterstalling Lauwersoog

Bij de bewaakte en overdekte winterstalling Lauwersoog kun je gerust je bolide stallen. Er is een 24 uurs camerabewaking aanwezig. Bovendien kan je hier ook terecht voor onderhoudswerkzaamheden. Er is in de loods een spuit en reparatie box van 4,5 bij 15 meter aanwezig. Deze kan je dan ook per dag huren. In de overdekte stalling staan voertuigen warm, veilig en droog. 

Voor de winterstalling Lauwersoog geldt, hoe langer je het voertuig parkeert hoe goedkoper het tarief per dag is. Kort parkeren en winterstalling kan voordeling bij Oog voor Stalling.

Motor winterstalling tips

Voordat je de tweewieler wegbrengt naar de stalling, hebben we nog een aantal motor winterstalling tips:
– Vervang de vloeistoffen. Denk hierbij aan motorolie, oliefilter, koppeling olie, voorvork olie, remvloeistof en koelvloeistof.
– Schoonmaken, drogen en in de wax zetten.
– Maak de injectie of carburateur winterstalling klaar. Voor injectie is dit vrij simpel. Vul de tank volledig en voeg brandstof stabilisator toe. Dit voorkomt oxidatie en aantasting van de tank. Voor carburateur draai je de benzinekraan dicht, laat de motor lopen totdat deze geen benzine meer krijgt. Vul vervolgens de brandstoftank en voeg brandstof stabilisator toe.
– Behandel de uitlaat met een klein laagje WD-40 om roest te voorkomen of plaats een uitlaatplug.
– Accu onderhoud. Plaats een druppellader die de accu op spanning houdt.
– Banden. Plaats de motor op paddock stands waardoor er geen vlakke stukken ontstaan. 

Motor uit de winterstalling

Haal de motor uit de winterstalling zodra de ergste wintermaanden voorbij zijn. De zon laat zich zien, de dagen worden weer langer, tijd om de motor weer op te halen. Natuurlijk kan je bij de overdekte stalling ook tussentijds je voertuig ophalen voor een ritje of onderhoud. 

De stalling in Lauwersoog ligt op ongeveer 6 minuten lopen van de Schiermonnikoog boot af. Laat je motor nog 1 dag extra staan om een dagje Schiermonnikoog te bezoeken. Haal daarna je voertuig op en tour door de prachtige landschappen die Nederland rijk is.