caravan stalling Lang parkeren Dagje Schiermonnikoog kort parkeren

Camper parkeren

Camper parkeren

Als je op vakantie gaat met een kampeerauto moet je altijd uitzoeken waar je de camper parkeren kan. Uiteraard kun je op een camping terecht, waarbij het verstandig is om van te voren een plek te reserveren. Je kan er ook voor kiezen om de kampeerauto op de openbare weg te plaatsen. 

Per gemeente is in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geregeld hoe lang en waar je op de openbare weg mag staan. Voor de meeste gemeenten geldt dat je niet langer dan drie aaneengesloten dagen met een recreatief voertuig op een openbare weg mag parkeren. Houd hier rekening mee als je op vakantie gaat met de camper. 

Waddeneilanden met camper

De Waddeneilanden met camper bezoeken, is dat mogelijk? Ja, je mag de Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland met een kampeerauto bezoeken. Schiermonnikoog is autoluw. Daarom mag je geen camper, auto of ander motorvoertuig meenemen naar het eiland.

Dit betekent dat je het voertuig het beste kan achterlaten op een parkeerplaats bij de Schiermonnikoog boot. De boot naar Schiermonnikoog vertrekt vanaf Lauwersoog. Op slechts 6 minuten lopen is een bewaakte parking gelegen, te weten Oog voor Stalling. Hier kan je veilig je camper of ander voertuig voor korte en lange termijn parkeren of zelfs stallen. 

Camper Schiermonnikoog 

Met de camper Schiermonnikoog bezoeken is dus niet mogelijk. Vlakbij de Schiermonnikoog boot heb je de mogelijkheid om jouw kampeerauto veilig onder te brengen. Ondertussen kan je zorgeloos genieten van het Nationaal Park Schiermonnikoog. Bij Oog voor Stalling kan je vooraf een parkeerplaats reserveren in het overdekte gedeelte of buiten op het terrein. 

Bij een bewaakte stalling hoef jij je geen zorgen te maken over de spullen die in de kampeerauto zitten. De parking is voorzien van een 24/7 bewaking met camera’s. Het tarief voor caravan of camper parkeren wordt berekend per dag en m2. Hoe langer je staat, hoe voordeliger het tarief is. Voor bijvoorbeeld 2 dagen betaal je € 0,66 p/m2 per dag.

Camper parkeren eigen terrein

Voor camper parkeren eigen terrein geldt wederom de APV van de betreffende gemeente. De gemeente kan zelfs eisen dat de camper achter de achtergevelrooilijn moet staan. Dit is een lijn die de grens tussen openbaar terrein en privé terrein aangeeft. Indien de kampeerauto volgens de gemeente uiterlijk aanzien schaadt van de woonwijk, kunnen ze eisen dat je het voertuig verplaatst. 

Wil je jouw camper veilig, bewaakt en vrij van alle weersomstandigheden stallen? Kies dan voor een voordelige camper stalling. Jouw kampeerauto staat veilig, bewaakt en overdekt in bijvoorbeeld de stalling in Lauwersoog. Zodra de eerste zonnestralen zich laten zien, haal je de camper op en kan je weer heerlijk op pad.