Parkeren Schiermonnikoog Lauwersoog lang parkeren

Parkeren Lauwersoog

Parkeren Lauwersoog

Eerst de auto parkeren Lauwersoog om vervolgens de boot naar Schiermonnikoog te pakken. Als je een dagje Schiermonnikoog hebt gepland, vertrek je vanuit de haven Lauwersoog met de boot naar het eiland. Aangezien Schiermonnikoog een autoluw eiland is, dien je de auto, motor of camper te parkeren op het vaste land. 

In het hoogseizoen is het zeer druk in het Groningse Lauwersoog, omdat veel mensen op vakantie gaan of een dagje willen uitwaaien op de Waddeneilanden. Misschien staat er een weekje eilandhoppen op het programma. Een aanrader is Schiermonnikoog en Ameland. Deze twee Waddeneilanden liggen op een steenworp van elkaar. 

Parkeren Lauwersoog veerboot

Het eiland Schiermonnikoog is autoluw, daarom dien je als bezoeker de auto te parkeren op het vaste land vlakbij de Schiermonnikoog boot. Oog voor Stalling speelt hier goed op in. Tegen een kleine vergoeding kan je hier veilig je auto parkeren Lauwersoog veerboot. 

Het is namelijk een beveiligde parking en stalling. Je kan hier terecht voor kort parkeren en lang parkeren. Maar ook voor sloep stallen, winterstalling motor, roeiboot, zeilboot, kajak of auto. Vanaf het parkeerterrein is het slechts 6 minuten lopen naar de veerdienst Schiermonnikoog. Jouw dagje Schiermonnikoog kan starten, wetende dat je voertuig veilig geparkeerd staat. 

Camper parkeren

Ben je op vakantie met de camper en wil je het Waddeneiland Schiermonnikoog bezoeken? Ook dan moet je de camper parkeren op het vaste land. Bij hele hoge uitzondering mag je een voertuig meenemen naar het eiland. Hiervoor moet je een ontheffing aanvragen bij de gemeente Schiermonnikoog. Deze ontheffing ontvang je bijvoorbeeld om medische redenen. 

Wil je veilig en bewaakt de camper parkeren? Dan adviseren wij dit te doen bij Oog voor Stalling in Lauwersoog. Dit is een 24/7 bewaakte stalling en parking voor auto’s, motoren, caravans en campers. Tip, reserveer van te voren online een camper plaats, zodat je verzekerd bent van een goede plek. 

Parkeren haven Lauwersoog

Parkeren haven Lauwersoog, waar je vervolgens de Schiermonnikoog boot pakt. Een dagje uitwaaien op het breedste strand van Europa, bezoek de musea en geniet van het Nationaal park Schiermonnikoog. Start je bezoek aan het eiland bij het informatiecentrum Het Baken en ontdek wat er zoal te zien en te beleven is op Schiermonnikoog.

Als je terug komt van een last minute Schiermonnikoog trip is het een aanrader om ook Lauwersoog en omgeving te verkennen. Maak er een lang weekend van en huur een tuktuk. Maak vervolgens een tour door het Nationaal park Lauwersmeer, bezoek de oude vestingstad Dokkum en wandel in de avond door het Dark Sky Park. Nog nooit was de sterrenhemel zo helder.