Schiermonnikoog Boot Eilandhoppen

Lauwersoog Schiermonnikoog

Lauwersoog Schiermonnikoog

De boot Lauwersoog Schiermonnikoog vertrekt dagelijks vanaf de Friese haven Lauwersoog. De afvaart wordt verzorgd door Rederij Wagenborg. Er zijn twee soorten diensten, namelijk de gewone veerdienst en de sneldienst Schiermonnikoog.

De sneldienst vaart één keer per dag op en neer en vertrekt om 16.30 uur vanuit Lauwersoog. Deze vaart duurt slecht 20 minuten. De gewone Schiermonnikoog boot vaart van maandag tot en met zaterdag vijf keer per dag. Op zondag is dat vier keer per dag. De dagelijkse Schiermonnikoog boot tijden zijn 6.30, 9.30, 12.30, 15.30, 16.30 (sneldienst) en 18.30 uur. 

Boot Lauwersoog Schiermonnikoog 

Bij de boot Lauwersoog Schiermonnikoog kan je eenvoudig je auto parkeren. Het eiland is namelijk autoluw, waardoor je de auto op het vaste land moet parkeren. Dit kan eenvoudig, veilig en snel bij de bewaakte parkeergarage van Oog voor Stalling. 

Deze parking is 24/7 bewaakt met camera’s en het is slechts 3 minuten lopen naar de Schiermonnikoog boot. Ideaal voor als je een dagje op het eiland wilt verblijven of een vakantie hebt geboekt. Deze parking heeft een groot buitenterrein, maar je kan ook overdekt parkeren.

Boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog

Na een heerlijk verblijf op het eiland is het weer tijd om terug te varen. De boot van Schiermonnikoog naar Lauwersoog vaart van maandag tot en met zaterdag 5 keer per dag. Op zon- en feestdagen is de dienstregeling Schiermonnikoog Lauwersoog 4 keer per dag. De sneldienst vaart slechts één keer per dag. 

De tijden van dagelijkse terugvaart naar het vaste land zijn 7.30, 10.30, 13.30, 16.00 (sneldienst), 16.30 en 19.30 uur. Op zon- en feestdagen vervalt de dienstregeling van 7.30 uur. De tijden zijn voorbehouden aangezien deze door rederij Wagenborg worden vastgesteld.

Parkeren garage

In de haven Lauwersoog kan je de auto parkeren garage. De parking van Oog voor Stalling heeft overdekte parkeerplaatsen en plekken buiten op het terrein. Middels camera’s wordt de parking 24 uur per dag bewaakt. Het is enkele minuten lopen naar de Schiermonnikoog boot. Een ideale plek om je auto te parkeren.

Je kan hier terecht voor zowel lang als kort parkeren. Een dag je auto parkeren kost slechts 7 euro. Bij deze parking kan je tevens terecht voor winterstalling van bijvoorbeeld je motor, auto of caravan. Alsmede voor sloep stallen, boot stallen en camper parkeren.